Stationsweg 107, 2515 BL Den Haag

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Met zijn kennis en kunde helpt de fysiotherapeut u bij het voorkómen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten aan, zoals het in medische termen heet, het bewegingsapparaat. U krijgt altijd zorg op maat. Passend bij uw persoonlijke situatie en gericht op het doel dat u wilt bereiken.

Mobiel & vitaal

Elk jaar gaan ruim drie miljoen mensen naar de fysiotherapeut. Mensen van alle leeftijden met verschillende leefstijlen en allerlei soorten klachten.

  • Dit kunnen blessures, RSI-klachten of pijnklachten zijn, bijvoorbeeld in de armen, benen, schouders en rug, veroorzaakt door sporten, werk, hobby’s, of door het ouder worden. De oorzaak kan overbelasting of een verkeerde houding zijn. Hiervoor krijgt u van de fysiotherapeut zowel een goede behandeling als advies;
  • De fysiotherapeut behandelt ook mensen die vanwege een (chronische) aandoening onder medische begeleiding beweegzorg nodig hebben. Dat is belangrijk voor uw gezondheid èn om mobiel te blijven;
  • Maar u kunt ook naar de fysiotherapeut voor revalidatie na een operatie of ongeval. Of voorafgaand aan een operatie om uw conditie te verbeteren en daardoor sneller te herstellen. Fysiotherapie zorgt ervoor dat u sneller herstelt en zo optimaal mogelijk kan (blijven) bewegen.

Algemeen of gespecialiseerde fysiotherapeut?

Voor de meeste klachten kunt u naar de algemeen fysiotherapeut. Voor specifieke klachten of aandoeningen zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten. U kunt met of zonder een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist bij de fysiotherapeut terecht.

Uw bezoek aan de fysiotherapeut

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut, zonder verwijzing van een arts. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel verwijst de fysiotherapeut u naar uw huisarts. Het is verstandig uw huisarts te laten weten dat u onder behandeling bent bij de fysiotherapeut. Uw huisarts kan daarmee rekening houden bij de behandeling van andere klachten.

Wanneer is verwijzing wel nodig?

In sommige gevallen heeft u wel een verwijzing nodig. Namelijk als u naar de fysiotherapeut gaat voor een aandoening die op de ‘chronische lijst’ staat. Deze lijst is opgesteld door de overheid en bevat enkele chronische aandoeningen die vanuit de basisverzekering worden vergoed. Ook kan in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar staan of en in welke gevallen u een verwijzing nodig heeft van uw huisarts of medisch specialist. Als u twijfelt, kunt u uw fysiotherapeut om advies vragen.

Uw eerste afspraak

De eerste afspraak bestaat uit een screening, intake en een onderzoek. Tijdens de screening stelt de fysiotherapeut u vragen over uw lichamelijke klacht. Het doel is om vast te stellen of uw klacht inderdaad met fysiotherapie behandeld kan worden of dat u eerst door uw huisarts gezien moet worden. Als u door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen, is uitgebreide screening niet nodig, dat heeft de arts al gedaan.

Het onderdeel intake is bedoeld om met u te door te praten over uw lichamelijke klacht en de mogelijke oorzaken, en wat uw persoonlijke doelen zijn. Wat wilt u met de behandeling bereiken? Wat wilt u (weer) kunnen? Bij het onderzoek kijkt de fysiotherapeut naar uw houding en hoe uw lichaam beweegt in het licht van uw lichamelijke klacht. Daarna stelt de fysiotherapeut de diagnose en stelt het behandelplan voor. U bespreekt dit samen, want uw persoonlijke situatie en doelen staan hierbij centraal. Stel dus ook vooral uw vragen aan de fysiotherapeut en vertel wat u graag wil bereiken.

De behandeling

De behandeling is op uw persoon toegesneden. Wel werkt de fysiotherapeut volgens de landelijk geldende richtlijnen van de beroepsorganisatie.

Andere specialisaties bij Fysiotherapie Hollands Spoor

MAAK EEN AFSPRAAK

Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op

* Door op verzenden te klikken ga je akkoord met het verwerken van de door jouw ingevulde gegevens, zoals omschreven in ons privacy beleid. Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

Tarievenlijst

Intake, onderzoek en screening

52,50
  •  

Intake en onderzoek na verwijzing

47,50
  •  

Behandeling

37,50
  •  

Manuele therapie

47,50
  •  

Psychosomatische fysiotherapie

47,50
  •  

Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek

60,-
  •  

Telefonische zitting

35,-
  •  

Toeslag voor uitbehandeling

17,50
  •  

Inrichtingstoeslag

12,50
  •  

Niet nagekomen afspraak

35,-
  •  

Eenvoudige, korte rapporten

50,-
  •  

Uitgebreide rapporten

80,
  •  

Tarieven per 1 januari 2023